Proiecte case lemn la cheie – prezentarea casei de la Biliesti, jud. Vrancea

Constructia casei de lemn, de la Biliesti, jud. Vrancea, a ajuns la punctul ei final si acum in momentul in care scriu aceste randuri, fericitii proprietari si beneficiari ai casei, probabil ca fac demesurile necesare pentru mobilarea ei.
Casa despre care vorbim astazi, se afla in prezentare detaliata pe pagina nostra web www.casaneo.ro , sub numele de Casa lemn Biliesti, costa la cheie 39.258 euro cu TVA ,in varianta de constructie la cheie, economic http://www.casaneo.ro/oferte-constructii-671/case-lemn-la-cheie-economic-29.html , si poate fi vizualizata, pentru orice fel de informatii suplimentare – imagini, planuri, suprafete – accesand link-ul : http://www.casaneo.ro/constructii-case-structura-lemn-la-cheie-preturi-proiecte-modele-portofoliu-de-lucrari-667/casa-biliesti-276.html
Despre casa cateva mici detalii ar fi :
Suprafata construita desfasurata :
- 113,5 mp, din care
- 82 mp casa,
- 31,5 mp terasa acoperita
Numar incaperi : 8
- living, bucatarie, 3 dormitoare, baie, hol, camera tehnica

Daca v-am starnit curiozitatea si vreti sa vedeti cum arata casa, atunci imaginile urmatoare va stau la dispozitie

www.casaneo.ro

Constructii case de lemn la cheie – constructia casei de la Boldesti Scaieni, jud. Prahova

Finalizarea oricarei constructii si predarea acesteia catre beneficiar, reprezinta pentru noi, un moment important, intru-cat se vad materializate, toate eforturile depuse de catre echipa noastra, pentru punerea acestora in opera, la timp si la parametrii tehnici, functionali si de calitate conveniti.

Drept pentru care venim astazi inaintea dvs. cu prezentarea in imagini a ceea ce am reusit, speram noi bine, pentru ca asteptam aici parerile vostre, legate de constructia la cheie a casei de lemn de la Boldesti-Scaieni, jud. Prahova.

Pentru noi, aceasta casa, reprezinta un model deosebit, prin natura arhitecturala interioara a acesteia, care a necesitat un efort suplimentar, atat din partea echipelor de proiectare, cat si a celor de mucitori, datorita zonei de supanta ( gol peste living ), insa ceea ce a iesit la final, ne face sa exclamam, ca este unul dintre cele mai frumoase modele de casa realizate de noi.

In linii mari constructia se prezinta pe site-ul nostru www.casaneo.ro/ , sub numele de Casa lemn Emilian, costa 56.955 euro cu TVA,  in varianta constructiva la cheie, economic – detalii tehnice si financiare casa – http://www.casaneo.ro/oferte-constructii-671/case-lemn-la-cheie-economic-29.html – si puteti viziona toate informatiile legate de casa, planuri, dimensiuni, compartimentari accesand link-ul : http://www.casaneo.ro/constructii-case-structura-lemn-la-cheie-preturi-proiecte-modele-portofoliu-de-lucrari-667/casa-emilian-274.html

Iar la final va lasam cu filmuletul de prezentare a casei, si asteptam concluziile voastre, care speram sa fie in asentimentul nostru – adica casa este una  frumoasa, atat arhitectural, cat si ca realizare :

www.casaneo.ro

Constructii case zidarie cu BCA – la gri – constructia casei de la Cocorastii Mislii, jud. Prahova

Astazi, profitand de prezentarea pe care o facem, cu imaginile constructiei casei din zidarie cu BCA, realizata de firma noastra in localitatea Cocorastii Mislii, jud. Prahova, constructie realizata pana in faza de “gri”, a acesteia, incercam sa dezbatem si sa aducem atentiei vostre, denumirile, spun eu populare, ale etapelor constructive ale unei case, adica ce inseamna fiecare din fazele – “la rosu”, “la gri” si “la cheie”.

Ce intelegem prin “Casa la cheie”?
“Casa la cheie” reprezinta constructia cu finisaje si include tot ce inseamna realizarea unei case de la fundatia casei pana la ultima priza. Mai exact o cladire complet finisata in interior si exterior unde nu trebuie decat sa aduceti mobila si sa va mutati.
Racoradarile la utilitati, respectiv bransamentul la curent electric, gaz, apa curenta si canalizare nu sunt incluse, acestea se fac cu firmele specializate agreate de catre furnizorii de utilitati.

Ce inseamna “Casa la rosu”?
“Casa la rosu” reprezinta constructia casei pana la nivelul de caramida vizibila atat la interior cat si la exterior ( de aici expresia “la rosu” – culoarea caramizii ), cu tot ceea ce presupune acest lucru – fundatia, zidaria, sarpanta de lemn a casei, si, sau- depinde de fiecare constructor in parte – acoperisul casei, adica tabla sau tigla de pe casa.

Ce inseamna “Casa la gri”?
“Casa la gri” reprezinta o casa complet finisata la exterior. Propriu-zis din exterior casa pare complet gata. In ciuda terminologiei improprii – casa ” la gri” – provine de la culoarea termositemului armat si tencuit, important de subliniat este faptul ca la interior constructia ramane exact ca in faza “la rosu” , insa are ca si plus fata de aceasta din urma, in afara exteriorului complet finisat si tamplaria exterioara a casei.

In speranta ca, am reusit in cateva cuvinte sa va prezint explicatiile necesare definirii terminologiilor populare aparute in sectorul constructiilor, am sa va las pe final cu imaginile de prezentare a constructiei “la gri” realizate de noi, pentru o casa de zidarie.

www.casaneo.ro

Constructii case cu structura combinata, parter zidarie, etaj lemn – la rosu – constructia casei de la Targsorul Nou, jud. Prahova

De ce o casa cu structura combinata, adica parterul din zidarie si etajul din lemn ? Buna intrebare ! – ar spune multi din cei care citesc aceste randuri.

Raspunsul care poate fi dat la intrebare poate fi de doua feluri, unul simplist si altul complex.

Raspunsul cu vorbe putine, ar suna ceva de genul: este tipul de structura care impaca, din punct de vedere al costurilor, dar si al mentalitatilor, ambele categorii de oameni care isi doresc sa construiasca o casa, si anume, cei care vor o casa de zidarie, dar nu dipun de fondurile necesare ridicarii acesteia integral pe o astfel de structura, si cei care ar vrea o casa din lemn, dar la care, frica de o casa cu astfel de structura, cu toate mentalitatile defavorabile aferente, se simt mai in siguranta cu un parter din zidarie clasic.

Trecand la genul de raspuns complex, constatam, sintetizand, ca, si acest raspuns are un iz de realitate din gandirea simplista de la primul raspuns. Adica – toti specialisti in structuri, in general recomanda, ca, atunci cand constructia se deruleaza pe mai multe nivele, greutatile care apasa pe parter, sa fie diminuate cu fiecare nivel in parte, din motive lesne de inteles – rezistenta seismica a casei.

Nu in cele din urma trebuie sa recunoastem ca, constructia unei case cu structura combinata, prezinta si un oarecare avantaj financiar, din punct de vedere al costurilor de constructie, comparativ cu o casa din zidarie integrala, costuri diminuate, nu din ceea ce multi ar crede – valoare de material si manopera mai mica – ci din timpul de executie redus, prin aparitia structurii de lemn a nivelului superior.

Acum sa anlizam tehnic fiecare nivel in parter:

PARTERUL DIN ZIDARIE – Este alcatuit din pereti portanti si de ridigizare. Sunt frecvent folosite la cladirile de locuit, peretii portanti putand fi executati din caramida, BCA, boltari sau chiar piatra. Principiul de baza este unul simplu. Greutatea cladirii este preluata de planseele de beton care se sprijina pe ziduri, prin intermediul centurilor; la randul lor, zidurile se sprijina pe fundatii, iar acestea – pe pamant.

ETAJUL DIN LEMN – Structura din lemn este printre cele mai vechi tipuri de structura. In prezent, se folosesc la construirea de locuinte pe scara din ce in ce mai larga. Structura din lemn, este un sistem similar cu cel am peretilor portanti, numai ca aici nu se mai folosesc caramizi si mortar, ci lemn si cuie.

In speranta ca, am reusit in cateva cuvinte sa va starnesc interesul, legat de acest tip de structura constructiva, am sa va las la final, cu imaginile constructiei casei cu structura combinata realizate de firma noastra la Targsorul Nou.

www.casaneo.ro

Constructii case de zidarie, cu BCA, la cheie – casa de la Aninoasa, jud. Dambovita

Inca de la lansarea lui,  acest blog, a avut un singur scop, si anume, sa va tinem la curent cu constructiile realizate de firma noastra , drept pentru care astazi, va prezentam in cateva cuvinte, dar multe imagini, cea mai recenta realizare a noastra – constructia la cheie a casei din zidarie cu BCA, de la Aninoasa, jud. Dambovita.

O constructie mica, dar credem noi, foarte cocheta.

In cuvinte, constructia se prezinta pe site-ul nostru www.casaneo.ro, sub numele de Casa zidarie Magdalena, si costa in varianta constructiva, la cheie 28.261 euro.

Toate informatiile  legate de casa, planuri, dimensiuni, compartimentari, le puteti descoperii, accesand link-ul : http://www.casaneo.ro/constructii-case-zidarie-preturi-proiecte-modele-669/casa-magdalena-271.html

Cat despre dimensiuni, pe scurt, casa arata asa :
Suprafata construita desfasurata :
- 68 mp, din care
- 65 mp casa,
- 3 mp terasa acoperita

Numar incaperi : 6
-  living, bucatarie, 2 dormitoare,  baie, camara

Pentru final am pastrat imaginile, intr-o prezentare video a casei.

www.casaneo.ro

Constructii case din lemn la cheie – constructia casei de la Sinesti, jud. Ialomita

O noua casa finalizata si odata cu asta, o noua ocazie sa prezentam, aici , in fata voastra, cea mai recenta realizare constructiva a firmei noastre.

Casa despre care vorbim, se afla in prezentare detaliata pe pagina nostra web http://www.casaneo.ro/, sub numele de Casa lemn Sinesti, costa la cheie 29.703 euro cu TVA , in varianta de constructie la cheie, economic, http://www.casaneo.ro/oferte-constructii-671/case-lemn-la-cheie-economic-29.html , si poate fi vizualizata, pentru orice fel de informatii suplimentare – imagini, planuri, suprafete – accesand link-ul : http://www.casaneo.ro/constructii-case-din-lemn-ieftine-preturi-proiecte-modele-792/casa-sinesti-270.html

Despre casa cateva mici detalii ar fi :

Suprafata construita desfasurata:
95,5 mp, din care:
63 mp casa,
32,5 mp terase acoperite
Numar incaperi : 6
living. bucatarie, 2 dormitoare, baie, vestibul

Daca v-am starnit curiozitatea si vreti sa vedeti cum arata casa, atunci imaginile urmatoare va stau la dispozitie :

www.casaneo.ro

Proiecte case lemn la rosu – constructia casei de la Biliesti, jud. Vrancea

Casa cu un singur nivel ( parter ) versus casa cu etaj sau mansarda.

Astazi am sa incerc sa explic tuturor celor care doresc sa construiasca o casa, indiferent de tipul de structura, lemn sau zidarie, pentru ca ce urmeaza sa spun in continuare se aplica ambelor categorii, la ce se “expun”, atunci cand vor sa aleaga o casa cu un singur nivel, in detrimentul casei cu doua nivele.

Este drept, ca atunci cand te gandesti la o casa cu un singur nivel ( parter ), marea majoritate gandesc cam asa : ” La ce sa imi construiesc eu o casa cu etaj, ca doar, cu toti imbatranim, si atunci urcatul scarilor devine incomod”, sau “o casa cu parter este mai usor de eficientizat, ca doar ai totul pe un nivel””, sau chiar, foarte multi candesc ca “o casa cu un singur nivel este mai ieftina decat una cu etaj”.

Sa analizam.

Pentru a construi o casa numai parter de 100 mp, trebuie sa avem o amprenta la sol si automat o fundatie a casei de 100 mp. Cum costurile de realizare a unei fundatii reprezinta in general 15 -20 % din pretul total al casei, iata cum din startul constructiei dublam costurile de realizare a fundatiei, pentru ca in varianta unei case de 100 mp cu etaj, avem 50 mp de amprenta la sol si automat 50 mp de fundatie.

Mergem mai departe si discutam acum despre sarpanta casei si invelitoarea acesteia. La o casa parter de 100 mp avem, in conditiile unui acoperis simplu in doua ape, o sarpanta si invelitoare de aproximativ 120 mp, pe cand in cazul casei de 100 mp cu etaj, trebuie sa acoperim doar 50 mp de casa, deci vorbim de o sarpanta cu invelitoarea aferenta de aproape 70 mp. Si uite asa am reusit sa dublam costurile si in acest segment de constructie a casei.

Daca va ganditi ca suprafetele de pereti exteriori sau interiori sunt mai mici in cazul casei parter, decat in cazul casei etaj, va inselati amarnic, pentru ca aceste suprafete sunt perfect egale. Pentru exemplificare puneti doua cuburi identice ca marime unul peste celallat, si apoi punetile unul langa celalat, si veti vedea ca este aceiasi suprafata, pentru ca, casa cu etaj este reflexia pe inaltime a casei parter.

Concluzia este, ca, asa cum am exemplificat mai sus, costurile de ridicare a unei case parter, sunt mai mari decat constructia unei case cu etaj, la aceiasi suprafata construita a casei.

Pentru final am lasat imaginile de prezentare cu constructia la rosu a casei de lemn de la Biliesti, jud. Vrancea.

www.casaneo.ro

Constructii case zidarie la cheie – constructia casei de la Bragadiru, jud. Ilfov

Articolul de astazi, ne aduce spre prezentare , punctul final al lucrarii derulate de firma noastra in localitatea Bragadiru din jud. Ilfov cu constructia casei din zidarie incheiate aici.

Inceputa acum mai bine de 6 luni de zile, si trecuta prin aproape 4 anotimpuri, derularea constructiva si-a vazut de drum, facand abstractie de toate conditiile atmosferice neprielnice aparute – frig si zapada, ploi, dar si canicula.

Trebuie sa recunosc ca si pentru noi, constructia despre care vorbim astazi, a reprezentat un test de capacitate.

Spun test, pentru ca, experienta noastra, nu foarte vasta in domeniul constructiilor din zidarie, cumulata cu complexitatea arhitecturala dar si tehnica a proiectului, toate la un loc, au necesitat din partea nostra, concentrare maxima, astfel incat sa putem trece cu brio acest test de maturitate in domeniu.

Ce a iesit la final, am sa va las pe voi sa trageti concluziile, urmarind filmuletul de prezentare al casei, dar pana atunci am sa va prezint in cateva cuvinte casa, si am sa va spun ca ea, se gaseste intr-o prezentare mult mai ampla – preturi, planuri, imagini detaliate, pe site-ul nostru, si o puteti vizualiza urmand link-ul : http://www.casaneo.ro/constructii-case-zidarie-preturi-proiecte-modele-669/casa-arpad-269.html

In cateva cuvinte casa se prezinta asa :
Suprafata construita desfasurata :
- 230,35 mp, din care
- 185,62 mp casa,
- 28,18 mp terase descoperite
- 16,55 mp balcoane descoperite

Numar incaperi : 13
Parter : 6 incaperi – living, bucatarie, dormitor, baie, hol, camera tehnica
Mansarda : 6 incaperi – 3 dormitoare, baie, hol, dressing

La final, va las cu filmuletul de prezentare al casei.

www.casaneo.ro

Constructii case de zidarie, cu BCA, la rosu – constructia casei de la Aninoasa, jud. Dambovita

Profitand de ocazia creata, de constructia pe care firma noastra o realizeaza la Aninoasa, jud. Dambovita, am sa incerc in cele ce urmeaza sa prezint, in linii mari, ce este BCA – ul, cu avantajele si dezavantajele acetui tip de material.

Asadar :

Betonul Celular Autoclavizat, cunoscut in general sub numele de BCA, reprezinta o solutie de constructie inovatoare, care te ajuta sa construiesti trainic, bine, dar si ieftin. Fiind un material relativ nou, exista inca multe conceptii eronate care inca persista despre el.

Din ce este fabricat BCA-ul si ce il distinge fata de alte materiale

Blocurile din Beton Celular Autoclavizat sunt fabricate din nisip, ciment, var, ghips si apa, fiind un material in totalitate ecologic, care iti protejeaza casa de umezeala si mucegai, dar si de ger sau de caldura in exces. BCA-ul asigura sanatatea familiei tale, deoarece in productia lui nu intra niciun material daunator si nu emana gaze toxice in conditii de temperaturi ridicate sau in conditii de umezeala.

Pentru producerea BCA-ului se consuma resurse inepuizabile din natura, acest material fiind in totalitate reciclabil. Procesul tehnologic prin care este obtinut acest material de constructie este unul care nu afecteaza in niciun fel mediul inconjurator, iar faptul ca este un izolator atat de bun il face un adevarat prieten al naturii, deoarece imobilele din BCA nu consuma multa energie.

BCA-ul are in acelasi timp grija si de resursele tale materiale. Fiind un material cu o greutate redusa, este usor de transportat si manevrat, ceea ce va duce la economii in ceea ce priveste transportul pe santier si mana de lucru. Dar chiar si dupa ce casa a fost ridicata, BCA-ul te va ajuta sa-ti mentii costurile cu facturile de incalzire sau racire la minimum deoarece este un excelent izolator, calitate conferita de milioanele de pori de aer din structura sa.

Spre deosebire de alte materiale de constructie, peste zidurile din BCA nu va mai fi nevoie de un strat de material izolator, deoarece el are o eficienta energetica ridicata, in acord cu standardele impuse de Uniunea Europeana.
BCA-ul rezista la incendii si cutremure

Locuinta este cu siguranta unul dintre bunurile cele mai de pret ale unei persoane, care cuprinde atat investitiile finciare, cat si atatea amintiri dragi, astfel ca atunci cand alegi materialul pentru a o construi, trebuie sa ai in vedere orice scenariu, oricat de extrem ar fi el. Daca esti in cautarea unui material care sa-ti ofere siguranta ca nu se va deteriora la un incendiu sau la un seism puternic, BCA-ul este solutia perfecta pentru tine.

Desi este usor, BCA-ul este extrem de rezistent si durabil, facand fata cu brio atat trecerii anilor, cat si unor situatii iesite din comun, asa cum sunt incendiile sau cutremurele. Este un material ignifug, care are un punct de topire foarte inalt si, in acelasi timp, nu emana gaze toxice la contactul cu flacarile.

De altfel, BCA-ul se inscrie in clasa A1, acesta fiind cel mai inalt grad de rezistenta la foc. Zidurile din BCA rezista in fata flacarilor ore intregi deoarece acest material are o compozitie minerala. Totodata, cladirile realizate din BCA sunt mai sigure in caz de seism tocmai din cauza greutatii lor scazute care le face imune la miscarile telurice.

Iar, finalul, dupa toate cele spuse aici, nu poate fi decat – exemplificarea in imagini, a unei constructii, care foloseste ca si material pentru zidarie BCA-ul.

www.casaneo.ro

Constructii case lemn la cheie – prezentarea casei de la Baicoi, jud. Prahova

Un nou serial, din povestioarele noastre, legate de cum si ce construim noi, se incheie astazi, cu prezentarea finala a constructiei casei cu structura de lemn de la Baicoi, jud. Prahova.

Incepand de acum, o noua familie, savureaza bucuria unui camin cald si primitor.
Este vorba de Casa lemn Aniela, al carei pret de constructie la cheie cu TVA, este de 54.300 euro,

Casa o puteti gasi pe site-ul nostru urmand link-ul : http://www.casaneo.ro/constructii-case-structura-lemn-la-cheie-preturi-proiecte-modele-portofoliu-de-lucrari-667/casa-aniela-267.html

O prezentare sumara a casei arata asa :
Suprafata construita desfasurata :
- 207 mp, din care
- 155 mp casa,
- 37 mp terase acoperite
- 15 mp balcon acoperit

Prezentarea in imagini a felului in care arata casa, gata pentru a fi locuita, puteti vedea vizionand filmul de mai jos :